Hotelowa restauracja

Hotelowa restauracja

10 lutego 2017

Hotelowa restauracja pełni bardzo ważną rolę. Choć przede wszystkim ma to być miejsce, w którym można dobrze zjeść, restauracja jest jednocześnie wizytówką hotelu. Przecież zanim klient dotrze do swojego pokoju, najczęściej mija po drodze strefę gastronomiczną. Jak zatem dobrze urządzić tę przestrzeń?

Przede wszystkim komfort

Ze względu na przeznaczenie tej części hotelu, kluczowe znaczenie mają stoły i krzesła. Te ostatnie muszą być estetyczne i komfortowe. Najlepszym rozwiązaniem są krzesła drewniane lub drewniane czy metalowe z obiciem. Jeśli zamierzasz organizować w hotelowej restauracji przyjęcia, wesela, konferencje, imprezy firmowe czy bankiety, koniecznie weź to pod uwagę wybierając krzesła. Przecież można wybrać uniwersalny model, który sprawdzi się na każdą okazję, a tym samym pozwoli ograniczyć koszty. Nie bez znaczenia jest ponadto waga. Zbyt ciężkie krzesła są problematyczne w przenoszeniu, a gdy jest ich naprawdę sporo, sprawa tym bardziej się komplikuje. Dobrze jeśli dysponujemy krzesłami z możliwością sztaplowania lub specjalnymi wózkami do ich transportu.

Kawa na ławę

W restauracji nie może ponadto zabraknąć stołów. Praktycznym rozwiązaniem są te, których blaty wspierają się na nodze, znajdującej się na środku. Bez przeszkód można ustawić przy nim krzesła z każdej strony. O ile stoły nie są okrągłe, można je ze sobą zestawić. Po nakryciu obrusem, otrzymamy elegancki stół bankietowy.

A na dodatek…

Aranżując restauracje hotelową, warto zasięgnąć porady specjalisty – architekta wnętrz. Jeśli zależy nam na prestiżu i dobrym pierwszym wrażeniu, trzeba poświecić temu trochę czasu, uwagi i pieniędzy. Pamiętajmy, że liczy się nie tylko wygląd mebli, ale również ich ergonomiczne ustawienie oraz dopasowanie do stylu, w jakim urządzona jest zarówno sama część gastronomiczna, jak i cała restauracja. Wszystko powinno tworzyć spójną całość.

Autor

Zostaw komentarz

Newsletter

Polecamy również